Kanda Dinda

Wednesday, February 29, 2012

Macam macam hal ada. (T____T)

Bismillah.



Aloha beautiful girls and tak hensem man :P


Haritueh kan pung-pang-pung-pang aku duk kecoh nak ambil lesen. Ya noks. Mak baru nak ambil lesen. 

Umur mak baru 2 tahun setengah you oulsss. Hebat kan mak? hik hik hik. *sirih pinang diselit ditepi bibir*


Hari Jumaat lepas bangun segagah mungkin dengan muka sembab, angkat kaki gajah nieh sehabis daya 

menuju ke medan perbengkelan. Konon tak nak la lambat. Segan tahu bila masuk kelas lambat. Takut nanti 

semua pandang macam aku baru je lepas meragut-perempuan-mengandung-sampai-jatuh-longkang. 

Ngeri tahu?

Dari kerana mata yang mempunyai kuasa. Aku tergoda ah aku tergoda kerana cinta. 

*mintak kalian tampaq muka aku sat* (T__________T)

Pergi kelas tak kenal siapa-siapa pun. Maintain bro wa buat muka berani jiwa kental kot padahal dah nak 

tercirit takut. BHAHAHA. Alhamdulillah dekat kelas tueh kenal la jugak 2 3 orang perempuan yang duk 

sebelah aku.


Hello kawan-kawan bengkel *lambai-lambai tangan*


Kau ingat aku mampu nak kenal semua orang dalam satu kelas tueh? gilo ko hapo? HAHA. On that day, 

majoriti budak lelaki yang conquer kelas. Lawak tak hengat bhai. Sukaaa :D Pak cik mak cik pun hado. 

Cekgu sporting nak mampuihhh.



Pengalaman cikgu mengajar dah dekat 10tahun. Sempat jugak cikgu kongsi cerita ^^

Cikgu : Macam mana pak cik. Soalan boleh jawab tak?

Pak cik : Alah mudah je tak ada payahnya. Mudah mudah

 (yakin sangat)

Cikgu : Dah tueh pakcik lulus tak? (test undang-undang)

Pakcik : Tak ( nada slumber)

Cikgu : zzzzzz

Hadoyyy. Kemain lagi pak cik tueh cakap soalan senang tapi tak lulus pun. -..-'

Cikgu tanya kenapa pulak boleh tak lulus.

Pak cik jawab :


Sebab ada satu signboard gambar lembu pak cik jawab

 KAWASAN LADANG TERNAKAN LEMBU.

(T_________T)


Cikgu : Kenapa pak cik jawab macam tueh *start dah migrain*

Sebab dekat kampung pak cik ada orang
 ternak lembu macam tueh la papan tanda nya.
*seperti biasa pak cik nieh konpidenggg* (T________T)


Never let go hope. Aku pun nak lesen jugak. InsyaALLAH one day :')


Sebelah petang cikgu (bukan cikgu yang sama) tak masuk pun kelas. 
Berkematu bontot menunggu -..-' 

Dah tueh hari Isnin pepagi buta, laju berdesup cikgu ambil aku dekat rumah nak pergi test undang-undang.

Aku orang first sampai dekat sana. Sekor-sekor duk jadi 'gadis jaga' depan pintu office. Dah lama lepas tueh

 baru ada orang lain sampai. Bila buka je office aku orang pertama masuk.

Semangat nak berebut nombor giliran. Dah tueh boleh pulak kakak tueh cakap.

Mintak maaf dik. Tak boleh nak ambil test hari nieh. Network down, sistem tak boleh buka bla bla bla. Nanti kalau dah boleh, pihak kami akan call balik. Tapi bukan dalam waktu terdekat dalam bulan 3.

Reaksi aku?

Demmit! (^_____^)





20 comments:

  1. waaaa..dewi amek lsen daaa......pasni mkin lju laaa vrooomm nyee...

    3 blan...??lamanyeee..

    gud luck dewi dak cumil..^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tua bangka baru na amek. HAHA

      bukan 3 bulan la sayang. bulan 3. heee. tqvm for the wish ^^

      Delete
  2. hikss bla bulih lesen bowok sayo g derak terrr..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hom bulih bulih. asal oyak jah.

      HAHAHA xD

      Delete
  3. buat penat je dtg pagi2..sudahnya x boleh amik test..huhu

    ReplyDelete
  4. hikhik..semangat orang nak amik lesen, jagi cenggitu plak..

    ala, cik dewi nih...comel2 gitu..

    p/s: ayu yang comot ni mmg x ayu langsung yep???ganas jep:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya semangat satu Mesia nieh haaa. HAHA.

      haip haip dah nama pun AYU mestila tuan nya pun AYU.

      keh keh keh ^^

      Delete
  5. lorrr.. sian ye... sebaek x makan selipar org yg bekata system down tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tueh dewi pakai kasut sayang ^^

      HAHA. sabo je lorhhh~

      Delete
  6. takpe. pejam celik pejam celik dah habis 3 bulan. hehe. pakcik tu lawak. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan 3 bulan la sayang. bulan tiga ^^

      pak cik tueh terlebih advance kot. wakakaka xD

      Delete
  7. maya sendiri belum ada lesen kereta ni sayangg ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip haippp. cepat pergi amekkk! xD

      Delete
  8. menciknya kalau test x jd kan..hihi..smgo cpt dpt lesen ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH amin :'D

      tak sabar nak ada lesen nieh. nak bawak motor
      kereta sendiri. awwww ;P

      Delete
  9. ttibe teringat pulak zaman amek lesen dlu...dua kali jugak amek test komputer..1st test dpt 40..satu je lagi nak lulus..geram jee...hehe..

    btw,pasni dah ad lesen, boleh la bwk sy jln2..brom2...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa. tahniah dah lulus dah! dah ada lesen dah!

      bestnyaaaa. huarghhh XD

      nak pergi jalan jalan kat mana? jum cuti-cuti Mesia jum.

      kehkehkeh :P

      Delete

awak penat-penat baca tak nak bagi sepatah dua kata ke? ^__^ *terima kasih*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...