Kanda Dinda

Friday, March 2, 2012

Imaginasi si kecik. Kau mampu? -___-'

Bismillah.

Ehem. Sebenarnya aku ada tiga orang anak sedara. Dorang panggil aku bonda.

Tiba-tiba feeling macam bonda-senyum-riang-menerima-bahtera-merdekaaaa pun hado haa.

Onyonyosumpah rasa patriotik limopuluhlimasaat. WAKAKAKA.

TAPI

Kadang- kadang rasa nak nanges sambil tunjal kepala sendiri pun

hado bila anak sedara memasing buat perangai macam neraka. 

Hah, mula la si bonda yang kononnya baik nieh bertukar jadi hijau.



HULK versi wanita.Kau pernah dengar? Hok alohhh. Aku la tueh.



Auntie? Mak cik? Mak Su?  Tak payah bahek panggil aku nenek kebayan 

truih daripada panggil mak cik.Tak rock la yaww. Ya aa aww ya aa awww. 

Keh keh keh.  Bila panggil bonda nieh rasa lagi keibuan dan unik gitueh. 

Ecehhh. Apa kolot? Heh, terajang punggung nak? Jangan nak bangkang. 


Hah nanti tak mempasal punggung korang berbirat 

dengan seni penerajangan aku. NGAHAHAHA -___-'



Bonda a.k.a wanita HULK tapi aku nak kaler pink boleh? 

 Tak nak hijau nanti tak mempasal aku berukar jadi wanita katak. kedek ong kedek ong.



Masa bulan lepas, aku stayed rumah kakak aku dekat 3 minggu then masa

weekend kalau tak silap kami satu pemeli pergi TESCO sebab nak nyoping 

barang dapur. Kakak aku sibuk duk beli ayam. Aku kena jaga si Auni (bongsu)

dengan Hariz (sulung). Syirah (tengah) duk dengan abang ipo aku pergi mana hentahhh. 


Ehem sebagai bonda yang prihatin, aku kononnya nak ngajor la  si Hariz sedikit sebanyak.
\
 Benda dah hado depan mata kan? Senang sikit dia nak kenal basic things in our life kan? 


Mula-mula aku tunjuk. Hariz nieh apa. Hariz pun senyum malu-malu dengan gigi rongak 

dan rabak dia, Tak tahu la tuehhh. HAHA. Aku started la jadi cikgu tak bertauliah sat. Aku

 tunjuk dekat dia nieh labu, nieh bawang, nieh keropok, nieh ikan masin bla bla bla bla. Dia

 angguk tanda paham *entah paham ke tidok yer dok? * 


And sampai kat satu bahagian tueh Aku tanya la. Hariz tueh apa. *sambil tunjuk kat satu 

arah yang hakikatnya aku pun tak tau menatang benda namanya sayur/buah tueh*


Hariz pun tengok, dan dan time tueh dia melaung beserta 

dengan suara sengaunya sebab gigi rongak

EH HONTOT LA HONDE!! *eksaiteddd*

Apa??!!

EH, NIEH HONTOT LA HONDE!!! *dengan nada lebih kuat dan konpideng*

Kau paham? Wakakakakakaka. Hariz cakap nieh BONTOT LA BONDA. Jahanammmm jugak anak sedara aku sorang nieh kan? Terus aku gelak besar . KAH KAH KAH. Orang sebelah dah jeling-jeling tengok aku haaa. 



Nieh la ghupe hontot yang Hariz cakap tueh. Aku tanya Hariz, hontot siapa riz?

Dia jawab, hontot honde la? Dem dem nyesal tanya (T.T)



Ekceli nama benda alah nieh LABU SIAM bukan HONTOT HONDE

(T_____T)


p/s : ‎"jika kamu inginkan kejayaan dunia, hendaklah dengan ilmu. Jika kamu inginkan kejayaan akhirat, hendaklah dengan ilmu. Jika kamu inginkan kejayaan kedua-duanya, hendaklah dengan ilmu." ~Imam As-Syafie~

Adios amigos wa berambus.

Heffa blast sayang ^^

Wednesday, February 29, 2012

Macam macam hal ada. (T____T)

Bismillah.



Aloha beautiful girls and tak hensem man :P


Haritueh kan pung-pang-pung-pang aku duk kecoh nak ambil lesen. Ya noks. Mak baru nak ambil lesen. 

Umur mak baru 2 tahun setengah you oulsss. Hebat kan mak? hik hik hik. *sirih pinang diselit ditepi bibir*


Hari Jumaat lepas bangun segagah mungkin dengan muka sembab, angkat kaki gajah nieh sehabis daya 

menuju ke medan perbengkelan. Konon tak nak la lambat. Segan tahu bila masuk kelas lambat. Takut nanti 

semua pandang macam aku baru je lepas meragut-perempuan-mengandung-sampai-jatuh-longkang. 

Ngeri tahu?

Dari kerana mata yang mempunyai kuasa. Aku tergoda ah aku tergoda kerana cinta. 

*mintak kalian tampaq muka aku sat* (T__________T)

Pergi kelas tak kenal siapa-siapa pun. Maintain bro wa buat muka berani jiwa kental kot padahal dah nak 

tercirit takut. BHAHAHA. Alhamdulillah dekat kelas tueh kenal la jugak 2 3 orang perempuan yang duk 

sebelah aku.


Hello kawan-kawan bengkel *lambai-lambai tangan*


Kau ingat aku mampu nak kenal semua orang dalam satu kelas tueh? gilo ko hapo? HAHA. On that day, 

majoriti budak lelaki yang conquer kelas. Lawak tak hengat bhai. Sukaaa :D Pak cik mak cik pun hado. 

Cekgu sporting nak mampuihhh.



Pengalaman cikgu mengajar dah dekat 10tahun. Sempat jugak cikgu kongsi cerita ^^

Cikgu : Macam mana pak cik. Soalan boleh jawab tak?

Pak cik : Alah mudah je tak ada payahnya. Mudah mudah

 (yakin sangat)

Cikgu : Dah tueh pakcik lulus tak? (test undang-undang)

Pakcik : Tak ( nada slumber)

Cikgu : zzzzzz

Hadoyyy. Kemain lagi pak cik tueh cakap soalan senang tapi tak lulus pun. -..-'

Cikgu tanya kenapa pulak boleh tak lulus.

Pak cik jawab :


Sebab ada satu signboard gambar lembu pak cik jawab

 KAWASAN LADANG TERNAKAN LEMBU.

(T_________T)


Cikgu : Kenapa pak cik jawab macam tueh *start dah migrain*

Sebab dekat kampung pak cik ada orang
 ternak lembu macam tueh la papan tanda nya.
*seperti biasa pak cik nieh konpidenggg* (T________T)


Never let go hope. Aku pun nak lesen jugak. InsyaALLAH one day :')


Sebelah petang cikgu (bukan cikgu yang sama) tak masuk pun kelas. 
Berkematu bontot menunggu -..-' 

Dah tueh hari Isnin pepagi buta, laju berdesup cikgu ambil aku dekat rumah nak pergi test undang-undang.

Aku orang first sampai dekat sana. Sekor-sekor duk jadi 'gadis jaga' depan pintu office. Dah lama lepas tueh

 baru ada orang lain sampai. Bila buka je office aku orang pertama masuk.

Semangat nak berebut nombor giliran. Dah tueh boleh pulak kakak tueh cakap.

Mintak maaf dik. Tak boleh nak ambil test hari nieh. Network down, sistem tak boleh buka bla bla bla. Nanti kalau dah boleh, pihak kami akan call balik. Tapi bukan dalam waktu terdekat dalam bulan 3.

Reaksi aku?

Demmit! (^_____^)





Friday, February 24, 2012

Ini yang perlu aku buat :')


Bismillah.


I'm going to smile like nothing is wrong, talk like everything is perfect, act like it's all a dream & pretend like it's not hurting me :')



Wednesday, February 22, 2012

Baru nak ambil laaa -.-

Bismillah.

Rumah gula rumah. Rumah gula rumahhh. Ohokkk. Syukur alhamdulillah. Sekarang aku dah ada 

dekat Qlate. Hari tueh duduk rumah kakak hampir 3 minggu duk sana, punah jahanam mood aku

nak berbelog. Malaihhh hang tau daq? Malaih nak berkaseh sayang dengan belog. Tiba-tiba 

belog kena hukuman gantung tak bertali maka tali jugak tergantung tanpa tuan.

kroh kroh kroh

-..-'


Ehem. Ekceli aku baru sahaja habis SPM. Sementelaah (ada ke?) nak tunggu result tueh hajat di hati

nak pergi kursus kawen. eh ehh. Bukan bukan maksud aku nak pergi buat lesen. *hamboihh gatai merenyam

nak kawen hang noh* (T___________T)


Suara-suara sumbang : 
jadah nya perempuan nieh baru habis SPM.
Bukan umur nak masuk 21 tahun dah ke?

Budak SPM  :  Hoi mambang diam boleh tak?  
Aku lesing jugak karang. -..-'


 Baheklah baheklah. Iya aku baru nak amik lesen nieh ha. Siapa-siapa yang dah ada lesen jangan nak

eksyenggg dengan aku. Takat letak lesen dekat wallet/purse buat hapeee. Tak ohsem la brooo.

KAH KAH KAH
( ini gelak penuh nafsu)



Budak SPM : Woittt. Siapa baling pasu bunga kektus
 atas kepala aku nieh haa. kuanghajoo.

Suara-suara sumbang : Rasain sama lho. Baru lho tauk apa
                                      ertinya penyesalan tak berpenghujung!
                                      ngahahaha.


Hari Jumaat nieh setat kelas. Dengar ceramah dari pagi sampai petang tueh. And guess what?

Aku tak ada sorang kawan pun. BHAHAHAHA

*ini gelak sampai nanges*

Dah lah buat lesen bukan tempat area rumah aku. Buat dekat daerah lain kot. 

Terbaek wokkk! Forever alone betul.

(T.T) sobs sobs sobs.


p/s : YA ALLAH YA TUHAN KU permudahkan lah urusan ku untuk mendapatkan lesen nieh YA ALLAH.





Monday, February 6, 2012

Ini memang tak dirancang!

Bismillah.

Lamanya tak hupdate belog. Eceh macam ada orang kisah kan?

Sobs. Jujur sangat kenapa? *hengus nak start menitis dah nieh*

 Lempang nak lempang? Dramatik kau Senah -..-'

Aku syak, adalah amat wajar kalau aku masuk rancangan realiti PILIH KASIH.

Kompem menang punya lahhh.

*korang duk diam-diam tak yah nak mengutuk dalam hati*

(T________T)


 5 Feb 2012 aku pergi hangout dengan Zieyha dekat Time Square.

 Jumpa dengan kawan-kawan dia sekali yang sweet and gojes gojes youuu olsss.

Benda nieh memang tak dirancang pada awalnya. Last minit punya diskus. Tueh pun duk maen bolak balek

nak pergi ke tak nak. Ecehhh padahal dalam hati menggelupar nak hangout sesama. 

Hipokrito de amore betik.

BHAHAHA


Ehem.

Aci tak kalau aku letak sekeping gambar je dulu? Kira teaser la ea?

 *puihhh*ludah penuh semangat.

(T.T)

p/s : gambar berjuta riban, dah janji nak hupdate dekat kawan-kawan Zieyha.

 Cuba teka bila aku akan hupdate? -..-' aku sendiri pun tak tahu.

WAKAKAKAKA. 


p/s 2 : btw sekarang aku duk dekat Shah ALAM duk rumah kakak. Thats why la tak ada 

semangat satu Malaysia nak membelai belog. 

Huarghhh

T^T

 

Monday, January 23, 2012

Hangout ^^

Bismillah
( entry gambar beriban-riban)


22 Januari 2012.

Alhamdulillah telah berjaya keluar dengan gigihnya dengan Cik Zieyha tersayang.



*parut jerawat bersepai atas dahi*

Aku percaya itu seni abstrak.

(T_________T)


Tak sempat-sempat nak order makanan, aku awal-awal lagi menerobos kedai sebelah.

Beli air 100pelas. Dahaga kemaen. Tak mempasal air aku ada dua. -..-'


Ahaks. Muka Zieyha memanco-manco dengan NUR kebaikan.

*padahal amek gambo guna hengpong cap ayam belanda* sobs.


Gajah bunting tengah makan. Mana pedulik orang T.T


Weyh tadi dah makan burger kan? dah tueh kenapa tetiba 

nak makan nasi lauk daging masak merah pula nieh?

*pura pura terkejut sambil mulut buat bentuk 'O'*

(T.T)

******************************************

Bila perut laksana piranha mengidam sembilan bulan dah terisi dengan secukupnya,

aku dengan Zieyha dengan langkah bersatu kita teguh bercerai kita kawen lagi, pergi lepak dekat taman pula.



Aku suka gilos lepak dekat taman. Please take note. Umur aku baru 2 tahun setengah bulan

hokeyyy. Tampar nak tampar? *marah dekat diri sendiri*

**************************************************************

Oke nak balek dahhhh.



Tapi sempat lagi duk bergambo. Haruslah kan. Hak hak haktuihhh.

T^T

Imbasan : Memula pergi BSN beli nombor upu untuk sambung degree. Then pergi 

farmasi beli lens solution. Zieyha pulak beli hapekebenda entah. Kemudian dengan langkah selaju boleh

pergi teman Zieyha beli pashmina untuk dinner dia nanti. Tema bunga ross konon. Ecehhh ^^

Pastueh pergi makan, then pergi taman. Masa kat taman ajar Zieyha belit pashmina. Bila dah tersedar diri hari 

dah lewat, masing-masing balik ke pangkal jalan. :'D

THE END.


p/s : kawan itu harta yang mampu dimiliki oleh setiap orang. Hargai la ia selagi masih ada. 

Last but not least, I lap u Iqram Dizley. Ehhh? Oke bui! :P

Saturday, January 21, 2012

Makan hati itu tidak seronok!

Bismillah.


Sejak bermenjak-menjak jiwa halus mulus lagi kudus aku nieh mudah sangat nak sensitif.

Mudah sangat nak terasa hati. Mudah sangat nak tacing tacing. Siyes. Nieh bukan pembawakan budak.


Lempang nak? Aku belum kahwin lagi hokeh. Ada juga kang 

aku santau merasuk kang siapa-siapa yang fitnah aku. 

BHAHAHAHA *sheton gelak bukan haku nieh*

(T____________T)




Esok nak keluar dengan Zieyha. Aku harap mood aku esok elok. Nak happy happy. T.T

Muka tengah happy pun dah macam kingkong lapo dah tueh kalau tengah moody memang macam ?

Dah tak payah nak bayang sangat lahhh. 

-..-'



Antara senyuman paling FAKE aku pernah buat.

Aku malu nak senyum nampak gigi. Sebab gigi aku yellowish gitueh.

KAHKAHKAH *gelak dekat diri sendiri*

Eh, kau jangan nak cakap aku jongang. 

Kau pernah dengar orang cakap lutut ku di hidung mu? Nak suruh aku buat demonstrasi?

*sinsing-lengan-baju-sampai-ketiak*

T^T

Dah la. Nak pergi nyanyi lagu patah hati la. Tak pun lagu Patah beribu-ribu.

Huarghhh.




p/s : YA ALLAH Ya Tuhankan, tenangkan lah hati hamba MU ini. InsyaALLAH. Amin :'D


Tuesday, January 17, 2012

Saya tak akan lupakan itu :'D

Bismillah


16.1.2012.

Aku tak akan lupakan tarikh keramat nieh. Sebab aku rasa hari tueh hari gilos meghoyan aku.


Ehem. Suka kau ya bila aku mengaku aku gilos meghoyan? (T________T)

Macam budak cacat dah haku tengok -..-'


Bahagia sangat sangat haritueh. Alhamdulillah. Terima kasih ALLAH. Mungkin kebahgiaan itu sementara 


tapi


Aku tak nak nyanyi lagu KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN lepas nieh kalau

berlaku apa apa.

Mintak simpang (':



p/s : bahagia sangat masa tueh rasa nak terajang bontot orang laju-laju. Wachaaaa! -..-'

Saturday, January 14, 2012

Sape wase dia pahang cakak ganung cher bace. :P

Bismillah.


*seyek tepek dari mukobuku jah*


p/s : sayo ore Qlate awok ore mano? :D

Wednesday, January 11, 2012

Saya menang grand price contest by FAZLEEN KAMARUDIN :'D

Bismillah.

Ohok ohokk. Habis jahanam tajuk entry aku letak. Campur aduk BM dengan BI.
Hantam sajalahhh labuuu.

-..-'

Ehem ehem *tiup tiup mikropon* Saya dengan ini berbesar hati kerana telah dinobatkan sebagai pemenang tempat pertama contest shawl oleh FAZLEEN KAMARUDIN. Jika ingin melihat dengan lebih gemuk dan padat penyertaan saya itu boleh lah anda sekalian terobos entry ini dengan kadar gelojoh.



Oleh yang demikian saya telah bersukacita untuk mengisyhtiharkan bahawanya ESOK CUTI bagi meraikan kemenangan saya ini. Esok tak payah pergi kerja, tak payah pergi kelas, hatta tak payah susah susah iya.



PANGG!!

*kita pelangkung perempuan nieh ramai-ramai. Pelangkunggg!*

Sobs. Tak usah la bersikap begitu kejam. Alaaaa. Orang baru nak syok belagok jadi orang kaya haji bakhil tahi hedung masin sikit dah ramai yang nak buat perhimpunan haram. ehhh?


Terkejut mak noksss! Ah macam tak percaya pulak. Hik3!

(T___________T)


Terima kasih banyak-banyak dekat FAZLEEN KAMARUDIN dan juga dekat sponsor sebab pilih Dewi. Terharu lapan puluh lapan saat dan 3 minit setengah :'D Syukur alhamdulillah awal-awal tahun nieh murah rezeki. Terima kasih TUHAN <3


p/s : Ah Dewi kau tak payah nak girang gumbira sangat la result MUETo de amore esok dah keluar. alahaiii. Takut nya (T.T)

Tuesday, January 10, 2012

Dua hari lagi? uhukkk T.T

Bismillah


Iya. Gigih aku senyum harinieh. Tapi sayang nya tueh semua pelesuuu. 
Hoh kalau aku hambek gambo tak senyum nanti ore hengat aku ada masalah rumah tangga. Gaduh dengan asbeng aku, Iqram Dizley tuehhh. Ah gosip tak habes-habes. Dunia hiburan sekarang. Kesian kami

*hoi jadah nya engko. Siapa kami tueh? * lalala~

Ah muka aku tak senyum adalah macam puaka kau tahu?

diulangi PUAKA!

-..-'


Tengahari tadi aku online bukubermuka (baca : facebook) then aku dapat tahu result MUETo de amore dua hari lagi akan memunculkan diri. ohohhh.

Mula la aku berdebo. Mula la aku nak kentut bertalu-talu. Aku tak boleh nebes nebes nieh senang je angin nak keluar dari montot.

*WEYH AKU KENA HACKED WEYH!*

(T___________T)

*12 JANUARI 2012*

YA ALLAH takutnyaaaaa! Wish me luck sayang :'D

p/s : YA ALLAH YA TUHANKU permudahkan urusanku dalam mencapai kejayaan. Berikan aku keberkatan dan keizinan MU dalam mencari kebahagiaan di dunia lebih lebih lagi di akhirat. AMINNN :'D


Saturday, January 7, 2012

Rabun itu bagus. Ngahahaha!

Bismillah

Tengahari tadi aku teman abang aku pergi kenduri kahwin. Iya, nak harapkan aku kahwin
haruslah lempang diri sendiri sebanyak lapan puluh lapan kali terlebih dahulu.


Itu tak soda diri namanya. Belajar dulu toksah nak merenyam sangat nak berlaki bagai. Boleh bayang
tak kalau tiba-tiba aku cakap dekat mak bapak aku.


Mak,abah Dewi nak kahwin. Iqram Dizley dah lama lamar orang nieh. Tak sanggup nak hancur
luluhkan jiwa raga bakul sampah dia lah mak. Dia dah beriya menangis tueh. So kira jadi lah ea?


Kerchingggg! Balingan pinggan mak tepat mengena dahi aku. Lepas tueh dhoommmm, lantingan topi keledar hasil kecekapan encek bapak tepat mengena lubang hedung.


Tak pasal-pasal berlubang dahi aku disusuli bulu hedung yang berjurai gugur menyembah bomiii.
Bala tak bala habaq hang?

-..-'


Ekceli masa nak balek kenduri tadi pengantin lelaki tanya aku TINGKATAN BERAPA?

Wakakaka. Kau paham tak maksud entry nieh? Kau paham takk? Kau pahammm ke takkk?

#PANG !!

Itu lah point aku RABUN ITU BAGUS!

Ngahahaha *sheton punya gelak*


Ah Dewi please go die la youuu! Perasan lebih.


P/s : ala jeles la tueh kannn? *sungguh tak mempasal perempuan nieh* *
 TERTUNDUK KESYAHDUAN 

(T_____________T)

Friday, January 6, 2012

"1 Contest by FK"

Bismillah.

Homai ALLAH menarek nya contest nieh. Siapa hantu shawl siapa langsuir dengan shawl  meh pakat
join contes nieh ramai-ramai mehhh !!

*muka eksaited mamp sikit lagi nak kena lempang*

Ngahahaha -..-'

Duk tilik apa? Link contest ke?

Tak nak bagi, cari sendiri.

WAKAKAKAKA

*buat muka puaka sambel libas selendang ke belakang*

Tipu je lahhh :P Nak join PICIT SINI laju-laju :D

Meh nak tampal banyak banyak pictures aku duk meghoyan pakai shawl meh.
Kita kasi muntah hijauuuu sama dia!

Miahahahaha *gelok shetonnn nir rajim*



Gambar aku masa first raya tahun lepas. 

Pandangan atas. Aku pakai headband and guna keronsang berjurai.
Cara belit? Hantam sajalahhh labuuu. -..-'


Masa raya jugak nieh. Nak pergi beraya rumah jiran dengan  mak abah.
Ekceli tudung wane peach tueh, tudung ekin. Aku pakai dari bawah tak sarung camtueh je sebab
nanti muncung tak cantek. Pelik kan? -..-'

Then, yang kat luar tueh aku pakai shawl segi tiga tapi pakai dari arah belakang.
Jadi bunga dekat shawl segi tiga tueh terletak elok atas kepala.

Ouh tak lupa jugak aku pakai headband.
Erk paham ke idok? Ah gasak. Aku memang suka pakai shawl
sesuka hati. Tssssk! (T.T)



Belit pashmina tapi still boleh pakai subang. Nampak tak subang tueh? Aku juga pakai headband and 
aku guna keronsang bunga warna kuning. Yang ini pun aku belit suka hati jugak. Sonang joo :'D


Snap gambar dalam keta lagi. Abaikan beg sekolah anak sedara aku tueh oke -..-'
Nieh masa nak pergi BBQ dengan family dekat Buket Keluang.
Ini pun aku maen belit je nieh haaa.
Pahtueh pakai headband ribbon sebeso anak badak atas kepala.
Ngahahaha (T.T)

Nieh masa pergi jalan-jalan. Pakai pashmina style silang.

Gambar diambil dari jauh. Aku tak tahu macam mana orang lain pakai tudung silang
tapi for sure, yang nieh aku reka sendirian berhad. Original by me. Senang gilos nak pakai. Ramai juga kawan aku tanya buat macam mana. Dia orang ingatkan complicated tapi bila diorang dah tahu memang senang bebeno eh macam makan kacang cap ngannyien. ^^

Ouh ya macam biasa pakai headband and aku pakai kerongsang bunga warna merah.



Cara belit selendang sama macam kat atas. *Dalam jamban pun jadi snap picture*
Sungguh ()&(^&^%$% jakun.


Masa hangout dengan kawan-kawan. Pakai subang besar bagak and
 pakai skarf rambut (bukan headband) Dalam tueh aku pakai inner tudung.

Gambar diambil jauh sikit. Ouh sudah terang lagi berlampu spotlight subang gajah
dengan scarf raksasa aku tueh kan? Dah macam kereta berhias dah aku tengok (T.T)

Aku pakai inner tudung dekat luar warna kuning tueh then macam biasa pakai headband.
Ekceli aku nak pakai pashmina warna kuning sama dengan jubah tapi tak ada.
Alih-alih aku letak inner tudung kat luar. HAHAHA. 
*macam tueh pun boleh kaa?*
-..-'



Idea pakai shawl camnieh datang secara spontan.
Kat bahagian dalam pakai tudung syria yang mana aku tak pakai pun inner tudung dia.
Then kat luar belit lagi satu shawl. Kalau pakai syria saja nanti tak cantik. *kononnya* -..-'
Masa ini aku nak keluar dengan mak aku nak pergi pasar senin.


Aku pun tak tahu la macam mana aku boleh pakai pashmina macam nieh.
Aku duk maen belit belit depan cermin alih alih jadi sebegini ghupa.
Hajatnya nak pergi kenduri kawen, duk tunggu abah balek.
Last-last tak jadi pergi. Letih aku meghoyan depan cermin (T.T)
Sebal sungguh. *hengus berjurai*

Masa nak pergi jalan-jalan.
Macam biasa pakai headband. Hewhew.

Aku tak pakai inner-neck. Aku pakai shawl segi tiga kat dalam tueh. Kat luar pakai pashmina.
Yang nieh aku tak pakai headband pun just guna kerongsang bunga warna merah dekat tepi
(tak nampak sangat bunga sebab snap picture sendirian berhad)
(T.T)

Gambar pertama kali dalam seumur hidup aku nak try pakai pashmina.
Belit suka hati cap ayam sahaja.
*kroh kroh kroh*
-..-'

Tuliskan inspirasi pemakaian tersebut dari siapa.

Macam mana nak jawab soklan nieh ya? *garu-garu ketiak* Erk ekceli aku suka tengok tutorial dekat youtube. Yang paling aku suka tengok of course la video tuto Ayun Ayunar yang kreatif nak mamp tueh. Aku kagum dengan dia. Idea dia belit shawl memang unik and laen daripada yang laen. Berdarah hedung aku dibuatnya.

 Aku pun ada juga tengok video tutorial Hana Tajima dan banyakkk lagi video tutorial dibuat oleh para gadis comelssss kat luar sana. Tapi yang aku pasti aku lebih prefer belit selendang ikut suka hati aku sendiri.
Rasanya lagi seronok dan memberi kepuasan maksima bila aku dapat cuba sesuatu yang baru.

Aku tak stick dengan satu gaya shawl sahaja. Aku amat lah suka buat eksperimen sendiri dalam pemakaian selendang nieh. Nak pakai selendang ikut gaya orang lain boleh tapi sesuai ke dengan bentuk muka kita, selesa ke kita pakai?

Bila orang lain pakai nampak cantik, tak semestinya kita pakai cantik jugak kan sayang? Uhukkk (T.T)
Kadang, aku mix and mitch suka hati rembat je yang mana ada dekat almari. Kadang bila aku try satu cara tueh, then bila orang suruh ajar macam mana nak pakai aku dah lupa sebab idea tueh datang secara spontan bila aku mengadap cermin. Hewhewhew.

Jadi siapa yang bagi inspirasi dekat aku dalam pemakaian selendang? Aku pun tak tahu. Dulu memang la rajen tengok video tutorial tapi tak ada pun yang betul-betul aku ikut. Sebab aku jenis pelupa. Time tenggok tueh faham la lepas tueh harommm aku nak ingat. (T.T)

Aku lebih suka gunakan imaginasi aku sendiri dalam pemakaian selendang nieh. Aku cuba variasikan mengikut kehendak aku sendiri dan sesuaikannya mengikut  mood aku and jadikan semua orang sebagai inspirasi.

Erk boleh tak jawab macam tueh? Kui kui kui.

(T______________T)


Nak tagged dekat si comel lote kat bawah


Sekian, terima kasih.

p/s : minta maaf banyak banyak gambo beriban-riban aku letak. Pengsan orang tengok (T.T) 


Thursday, January 5, 2012

"Contest : My Picture Very Awesome by BlogBiruLangit"


Bismillah.

Naluri dan nafsu membuak-buak nak join contest lagiiii.

HAHA. Nampok beno tade khoje nya yerk.

Moh la kita menjahanamkan  menjunamkan diri join contest nieh ramai-ramai.


Nak join PICIT SINI sayangs!!

gambar yang ingin di joinkan adalah 


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 abuba chaks! :P




Muka minta pelangkung dengan orang ramai, kemaen belagok -..-'
Saja post kaki camtueh nanti senang kalau ada bahaya datang menyerang senang sikit nak 
terajang tunjuk skill kungfu fighting.

-..-'

Gambo ini idok la Awesome pun. Tapi nieh saja yang haku mampu, nak buek macom mano ea jang?

Tapi bagi aku, gambo nieh tetap menjadi pooojaaan hati sebab nieh fest time aku duk gedik gedik maen photosyok sendiri. Susah payah aku daki bukit berbatu semata-mata nak duk atas tueh hamek gambo.

Gambar tueh di ambil dari bawah. Aku duk atas. Pastueh gilos meghoyan aku takley nak turun.

WAKAKAKAKAKA

Neraka tak neraka tueh. 

-..-'

Huh luntur kejantanan aku duk memekak atas batu tinggi macam tarzan sebab takut nak turun gayat.

Mari sini aku nak tanda ( baca: tagged ) atas dahi  paksa join contest nieh.



Senang cerita aku pangkah (baca: tanda, tagged) dekat dahi semua orang lahhh.

Blog Azza berat atau ringan : ringan ^^

Okeh. Sekian, terima kaseh.



p/s : jadah nya nak join contest buat entry ayat berterabur macam bintang di langit nieh? arghhhhh (T.T)




Wednesday, January 4, 2012

CONTEST GAMBAR TEMAN TERBAIK : *Tempat Kedua* :'D


Bismillah.

Ehem hari tueh aku ada menjahanamkan menjunamkan diri join satu contest yang dianjurkan 
oleh  BUDAK MOSCOWWW you ollls.
 

*perlu ke CAPS LOCK MOSCOWWW tueh siap euwww bagai?*

-..-'
Sumpah aku tak jeles.

Alhamdulillah murah rezeki awal tahun dapat tempat kedua.

Hek elehhhh.
rasanya tak perlu kot kau perempuan  nak gegak gempita setakat dapat no.2.

Biadap! Terajang punggung laju laju kang. Baru je nak berhajat nak melabur dekat jamban  ucapan
penghargaan 8 muka surat depan belakang.

T^T



Terima kaseh SENAH GLAMOUR and juri(s) sebab pilih gambar kitaorang.
Terharu duploh lapan minit limaploh saat :'D

Ouh ye. Semua orang duk sibuk hupdate pasal tahun baru kan? Ahaha. Aku baru je nak nge-wish nieh haaa.

Selamat tahun baru comels sekalian. Semoga tahun 2012 menjanjikan kebahagiaan dan keberkatan yang lebih dari NYA (ALLAH S.W.T.) kepada kita semua. Aminnn :D

and this is for you sayangs
*
*
*

Renung-renungkan dan selamat beramal <3


p/s : acaner aku tak jeles SENAH GLAMOUR sambut tahun baru dekat Moscowww. pergh! perghh! 






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...