Kanda Dinda

Friday, March 2, 2012

Imaginasi si kecik. Kau mampu? -___-'

Bismillah.

Ehem. Sebenarnya aku ada tiga orang anak sedara. Dorang panggil aku bonda.

Tiba-tiba feeling macam bonda-senyum-riang-menerima-bahtera-merdekaaaa pun hado haa.

Onyonyosumpah rasa patriotik limopuluhlimasaat. WAKAKAKA.

TAPI

Kadang- kadang rasa nak nanges sambil tunjal kepala sendiri pun

hado bila anak sedara memasing buat perangai macam neraka. 

Hah, mula la si bonda yang kononnya baik nieh bertukar jadi hijau.



HULK versi wanita.Kau pernah dengar? Hok alohhh. Aku la tueh.



Auntie? Mak cik? Mak Su?  Tak payah bahek panggil aku nenek kebayan 

truih daripada panggil mak cik.Tak rock la yaww. Ya aa aww ya aa awww. 

Keh keh keh.  Bila panggil bonda nieh rasa lagi keibuan dan unik gitueh. 

Ecehhh. Apa kolot? Heh, terajang punggung nak? Jangan nak bangkang. 


Hah nanti tak mempasal punggung korang berbirat 

dengan seni penerajangan aku. NGAHAHAHA -___-'



Bonda a.k.a wanita HULK tapi aku nak kaler pink boleh? 

 Tak nak hijau nanti tak mempasal aku berukar jadi wanita katak. kedek ong kedek ong.



Masa bulan lepas, aku stayed rumah kakak aku dekat 3 minggu then masa

weekend kalau tak silap kami satu pemeli pergi TESCO sebab nak nyoping 

barang dapur. Kakak aku sibuk duk beli ayam. Aku kena jaga si Auni (bongsu)

dengan Hariz (sulung). Syirah (tengah) duk dengan abang ipo aku pergi mana hentahhh. 


Ehem sebagai bonda yang prihatin, aku kononnya nak ngajor la  si Hariz sedikit sebanyak.
\
 Benda dah hado depan mata kan? Senang sikit dia nak kenal basic things in our life kan? 


Mula-mula aku tunjuk. Hariz nieh apa. Hariz pun senyum malu-malu dengan gigi rongak 

dan rabak dia, Tak tahu la tuehhh. HAHA. Aku started la jadi cikgu tak bertauliah sat. Aku

 tunjuk dekat dia nieh labu, nieh bawang, nieh keropok, nieh ikan masin bla bla bla bla. Dia

 angguk tanda paham *entah paham ke tidok yer dok? * 


And sampai kat satu bahagian tueh Aku tanya la. Hariz tueh apa. *sambil tunjuk kat satu 

arah yang hakikatnya aku pun tak tau menatang benda namanya sayur/buah tueh*


Hariz pun tengok, dan dan time tueh dia melaung beserta 

dengan suara sengaunya sebab gigi rongak

EH HONTOT LA HONDE!! *eksaiteddd*

Apa??!!

EH, NIEH HONTOT LA HONDE!!! *dengan nada lebih kuat dan konpideng*

Kau paham? Wakakakakakaka. Hariz cakap nieh BONTOT LA BONDA. Jahanammmm jugak anak sedara aku sorang nieh kan? Terus aku gelak besar . KAH KAH KAH. Orang sebelah dah jeling-jeling tengok aku haaa. 



Nieh la ghupe hontot yang Hariz cakap tueh. Aku tanya Hariz, hontot siapa riz?

Dia jawab, hontot honde la? Dem dem nyesal tanya (T.T)



Ekceli nama benda alah nieh LABU SIAM bukan HONTOT HONDE

(T_____T)


p/s : ‎"jika kamu inginkan kejayaan dunia, hendaklah dengan ilmu. Jika kamu inginkan kejayaan akhirat, hendaklah dengan ilmu. Jika kamu inginkan kejayaan kedua-duanya, hendaklah dengan ilmu." ~Imam As-Syafie~

Adios amigos wa berambus.

Heffa blast sayang ^^

18 comments:

  1. haha, ala biase la budak2 memang mcm tu. .hee
    saba la ye cik dewi. .hehe

    ReplyDelete
  2. hontot honde > montot bonde ? hahahaa ! comell~

    ReplyDelete
  3. kuang kuang kuang! honde ngeh homey hangat...

    #aku sengau2 ni mintak2 dewi ni paham.#

    T_T

    ReplyDelete
  4. hakhak...hontot honde!!!

    comel giler anak2 bonder ni....

    nak satu.ayu xde anak..anak kucing je bayak:P

    ReplyDelete
  5. kelakar betul..sabar je la kalau anak saudara macam ni

    ReplyDelete
  6. hahaha..hontot honde.. XD comel je gaye die pelat..hahaha

    ReplyDelete
  7. haha..budak2 main tibai je dia cakap..btw tak pernah nampak pon benda ni..ingatkan jambu batu tadi... ^^

    ReplyDelete
  8. hak hak serius kelakar okey!
    ikot jejak honde dia ni hew hew :D

    lama tak baca entri dewi,sebab busy, lindu lindu :D

    ReplyDelete
  9. hontot honde? hahhaa lawak la
    adeh mcm2.. hehe. tp jarang gak tengok labu siam tu .. hehe

    ReplyDelete
  10. haha..labu ni pon mengompiuskan budak2..haha..^,^

    ReplyDelete
  11. haha. genius budak tu. hahaha. XD

    ReplyDelete
  12. Comelnya panggil bonda! Hehe

    ReplyDelete
  13. nice blog :)

    salam kenal dari kami outbond di malang :)
    jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  14. Hi~ 안녕하세요? we are Twinscraftlife! Please visit our blog shop^^ 꼭 오세요~ 행쇼! twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete

awak penat-penat baca tak nak bagi sepatah dua kata ke? ^__^ *terima kasih*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...