Kanda Dinda

Monday, July 18, 2011

Bagai mendapat air sekawah di padang pasir : BERTUAH :D

Assalamuailaikum :D
Hello kring kring ladies and gentemen!


Meh nak tanya banyak. Anda pernah pergi padang pasir? pernah rasa dahaga gila? pernah rasa kering kontang? pernah makan kurma yusop takyob? (?) lepas tueh tiba-tiba dalam keadaan yang tengah ketandusan air tueh korang gedebukkk jatuh dalam kawah gulai nangka campur pucuk pegaga (apakah Y__Y) . . tak! tak! maksud aku sekawah air yang sejuk segar putih jernih sebersih air mineral cactus?

Iya aku pernah dan sedang menikmati kesejukan itu sekarang malahan tengah ralik berendam seperti badak berenang (?) (maaf hiperbola aku memang melampaui batas norma-norma kehidupan) T__T


Betul lar kata orang buat baik dibalas baik buat jahat jom masuk court aku dakwa kau di bawah  Akta Jenayah 302 Kanun Keseksaan sabit kesalahan gantung sampai arwah. Kalau anda tidak arwah pun montot anda pasti sudah bercorak batik canting kesan sebatan. *berhujah dengan penuh yakin* =__=


Abaikan peribahasa aku tueh. Adik-adik yang bakal menghadapi SPM jangan sesekali menggunakan peribahasa berkenaan bimbang takut aku dijatuhkan hukuman penjara sampai pengsan lantaran membawa ajaran sesat kepada orang ramai (lantaran? keh keh keh) 


Masa aku belogwalking . . aku ada terjumpa dengan insaniah insaniah yang baik hati, peramah, sweet (sila tambah 3 atau 4 lagi sifat-sifat mahmudah) dan sporting. Tak pernah kenal tak pernah jumpa tapi maseh boleh beramah mesra. Sangat terharu. shurpppp ** lap hengus >.<

Picit sini dengan yakin :P tuan belog ini sangat lar comel dan mesra alam. Bolehlah membuat perhimpunan secara besar-besaran di sana. *dijamin tak akan ditangkap dek pak polisi* Jangan lupa follow budak cute miut tueh insyaALLAH dia akan follow korang balek. ehem. Kalau nak komen lagi lar dialu-alukan. Tolong beliau bagi tips nak tambah berat badan. (Hawa, dewi tak mampu  nak bagi tips tapi kalau nak bluetooth lemak Dewi kat Hawa boleh? ) keh keh keh ^__^"



Nah ini sorang lagi ghades berlapang dada, ringan mulut dan ringan tangan sebab sudi tegur-tegur aku. Tak cukup dengan itu  si baik hati nieyh telah masukkan nama aku dalam list Hero and Heroin *beloglist*  beliau.  Terharu lar macam nieyhhhh. shurppp ** kesat hingus kali kedua. Sila terjah belog mereka dan buat lar minggu icebreaking secara berjemaah. Tegur-tegur dengan ramah pasti akan dibalas dengan sebaik mungkin. *eceh* ^___^




Tampal sedas picture aku kat entry nieyh. Trillion thanks to those sweet girls yang mampu buat aku senyum sepanjang hari. Terima kasih jugak untuk Mr. Kodok hijau sebab memberi inspirasi kat aku untuk membuat pose sedemikian. Eh Encek Ikan Buntal pun patut diberikan pujian. Oh pendek kata terima kasihhhh semua *gaya Alleycats*




psssttt : siapa-siapa yang datang jengah, follow. comments or whatsoeva kat belog berhawa dingin aku nieyh insyaALLAh aku akan balas balik. Cuma cepat atau lambat sahaja oke darl. Ah, sejuk pulak air-cond nieyh. nak pi switch off jap. Tata. =P

24 comments:

  1. thanx chumill. ~~~ chumill..kta xtaw cmna nk wt link 2.. yg chumill wt kt post kt atz tu...ajr ekk? kta xtaw.. AL maklum la.. rabun IT..hahah

    ReplyDelete
  2. dewi pun tak tau sangat maen hetam suka suka hati. ekeke. masa nak post new entry tueh kan ade perkataan link. dekat sebelah gambar kalau tak silap. tekan situ then masukkan url belog. tadi dewi masukkan url belog hawa sebab tueh bila tekan terus direct g belog hawa. then bole tukar nak ganti url tueh dengan ayat apa. contoh dewi buat tadi picit SINI DENGAN YAKIN. paham ta darl?

    ReplyDelete
  3. owhh.. dh phm dh.. thanx dear.. haha... dua tiga owg saket gg.. nnty wt lg .. hahah ~~~ merapu..

    ReplyDelete
  4. budak pandai memang senang paham.


    lemah lembut tingkah bersopan,
    menjunjung adat penuh bersantun,
    teria dewi srikandi harapan,
    menyembah kasih mohon berpantun


    ecece. ingat zaman zaman muda dholo dewi masuk pertandingan pantun. muahahahaha ^__^

    ReplyDelete
  5. ampun tuanku.. patik x brsalah.. ini suma angkara si katak jahat itu...


    **hahahah....

    ReplyDelete
  6. eh ikan buntal yang hasut putri. ayahanda jangan hukum putri ayahanda. eceh PUTRI. tak boleh blah lar dewi nieyh kan. ekekekek :P

    ReplyDelete
  7. haha.. line lembap la.. menggangu beta sedang beradu.. hattoiiiyhh..beta tngh bersemayam di blog kamu ckup ssh rsanya... hahaha~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  8. mari kita saman bbroad nak. jum kita pergi jumpa pendakwaraya negara. hahaha. eh eh comel ada orang invite comey join contest pakai shawl ta? jum join nak? *eksaiteddd* :D

    ReplyDelete
  9. hahaha... yg yuhu 2 ek.. dh msok la.. kamu msok la chumill.. mzty menang pnya... cpt msok !!!

    ReplyDelete
  10. dah masuk ke? nak masuk tapi tapi sogannnn larhhhh. tade keyakinan diri langsung T__T
    eh eh dewi tak reti ekcli nak copy banner tueh? comey copy camtueh je ke? then upload macam gambar biasa (banner) tueh?
    tak paham T___T

    ReplyDelete
  11. msok je.. copy gmbr 2.. ps2 wt la link cam chumill wt kt post atz ni.. ps2 bwh 2 msokkan pic chumill... n siap... ps2 link kan kt yuhu link chumill 2...

    ReplyDelete
  12. macam tueh eh? hoho. TQVM baru nampak terang cket doniya. hihi. tapi dewi stil ta yaken nak masok. tade keyakinan diri, nanti orang tengok orang gelak pula tengok gambar dewi.. tskkkk T__T

    ReplyDelete
  13. tak2.. kna msok gak.. huhu.. sya msok wt xtaw ja.. biar la owg nk kta pa pun.. kta nk suka2 ja.. kalo menang 2 alhamdulillah la..tp kompom dewi ley mng.. cya ar... ** caiyok2

    ReplyDelete
  14. konpom menang? ishhh jangan lar cakap macam tueh dear. ramai lagi kowt yang hot hot and spicy yang join. insyaALLAH dewi akan join. nanti nak amek picture perasan banyak banyak dholo. keh keh keh :P TQVM for supportin me. nieyh tiba tiba rasa lebih bersemangat nak join. heeeee <3

    ReplyDelete
  15. join la... hahah... wt xtaw je.. siyes2.. nk kamu msok jgk... biar la kita wt gla sma2.. hahaha

    ReplyDelete
  16. sebenarnya dewi dah ajak bulatt tapi bulatt tak pakai selendang dia pakai tudung bawal. hikhik. pastueh teringat kat comey terus ajak padahal comey dah join awal awal. hoho. dah ada kawan lar kalau macam tueh. insyaALLAh dewi akan join tapi cepat atau lambat je. heee ~ adeh . sekarang tengah pening nak belit camane selendang Y__Y. haha

    ReplyDelete
  17. hahaha.. belit ja cmna pun .. belit cam ular sawa.. hahaha.. mzty ok pnya.. msok cpt.. nnty nk hbs dh... :)

    ReplyDelete
  18. sokay sayang. pape nanti dewi inpom kamo comey. comey comey. da nantok lar. tto jum *eh budget macam duk satu rumah kan? hehehe :P

    ReplyDelete
  19. jom2.. nnty kta gla2 len .. tata.. nyte.. muax! :)

    ReplyDelete
  20. muah muah muah *opss harap tak lekat air liur basi :P

    ReplyDelete
  21. bagus lah.
    dunia blogging ni memang kena ramah tamah pon.
    besides, boleh buat kawan. kan bagus tu ^^

    ReplyDelete
  22. amalina : aah betul tueh. eh eh. lupa nak cakap i like to read your entry. awww :D

    ReplyDelete
  23. bukan main besar mata tu kan.. [- -]

    ReplyDelete
  24. Telur digoreng : besar sebab pinjam mata ikan buntal. mata ori kecik sahaja. keh keh keh :P

    ReplyDelete

awak penat-penat baca tak nak bagi sepatah dua kata ke? ^__^ *terima kasih*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...