Kanda Dinda

Friday, January 6, 2012

"1 Contest by FK"

Bismillah.

Homai ALLAH menarek nya contest nieh. Siapa hantu shawl siapa langsuir dengan shawl  meh pakat
join contes nieh ramai-ramai mehhh !!

*muka eksaited mamp sikit lagi nak kena lempang*

Ngahahaha -..-'

Duk tilik apa? Link contest ke?

Tak nak bagi, cari sendiri.

WAKAKAKAKA

*buat muka puaka sambel libas selendang ke belakang*

Tipu je lahhh :P Nak join PICIT SINI laju-laju :D

Meh nak tampal banyak banyak pictures aku duk meghoyan pakai shawl meh.
Kita kasi muntah hijauuuu sama dia!

Miahahahaha *gelok shetonnn nir rajim*



Gambar aku masa first raya tahun lepas. 

Pandangan atas. Aku pakai headband and guna keronsang berjurai.
Cara belit? Hantam sajalahhh labuuu. -..-'


Masa raya jugak nieh. Nak pergi beraya rumah jiran dengan  mak abah.
Ekceli tudung wane peach tueh, tudung ekin. Aku pakai dari bawah tak sarung camtueh je sebab
nanti muncung tak cantek. Pelik kan? -..-'

Then, yang kat luar tueh aku pakai shawl segi tiga tapi pakai dari arah belakang.
Jadi bunga dekat shawl segi tiga tueh terletak elok atas kepala.

Ouh tak lupa jugak aku pakai headband.
Erk paham ke idok? Ah gasak. Aku memang suka pakai shawl
sesuka hati. Tssssk! (T.T)



Belit pashmina tapi still boleh pakai subang. Nampak tak subang tueh? Aku juga pakai headband and 
aku guna keronsang bunga warna kuning. Yang ini pun aku belit suka hati jugak. Sonang joo :'D


Snap gambar dalam keta lagi. Abaikan beg sekolah anak sedara aku tueh oke -..-'
Nieh masa nak pergi BBQ dengan family dekat Buket Keluang.
Ini pun aku maen belit je nieh haaa.
Pahtueh pakai headband ribbon sebeso anak badak atas kepala.
Ngahahaha (T.T)

Nieh masa pergi jalan-jalan. Pakai pashmina style silang.

Gambar diambil dari jauh. Aku tak tahu macam mana orang lain pakai tudung silang
tapi for sure, yang nieh aku reka sendirian berhad. Original by me. Senang gilos nak pakai. Ramai juga kawan aku tanya buat macam mana. Dia orang ingatkan complicated tapi bila diorang dah tahu memang senang bebeno eh macam makan kacang cap ngannyien. ^^

Ouh ya macam biasa pakai headband and aku pakai kerongsang bunga warna merah.



Cara belit selendang sama macam kat atas. *Dalam jamban pun jadi snap picture*
Sungguh ()&(^&^%$% jakun.


Masa hangout dengan kawan-kawan. Pakai subang besar bagak and
 pakai skarf rambut (bukan headband) Dalam tueh aku pakai inner tudung.

Gambar diambil jauh sikit. Ouh sudah terang lagi berlampu spotlight subang gajah
dengan scarf raksasa aku tueh kan? Dah macam kereta berhias dah aku tengok (T.T)

Aku pakai inner tudung dekat luar warna kuning tueh then macam biasa pakai headband.
Ekceli aku nak pakai pashmina warna kuning sama dengan jubah tapi tak ada.
Alih-alih aku letak inner tudung kat luar. HAHAHA. 
*macam tueh pun boleh kaa?*
-..-'



Idea pakai shawl camnieh datang secara spontan.
Kat bahagian dalam pakai tudung syria yang mana aku tak pakai pun inner tudung dia.
Then kat luar belit lagi satu shawl. Kalau pakai syria saja nanti tak cantik. *kononnya* -..-'
Masa ini aku nak keluar dengan mak aku nak pergi pasar senin.


Aku pun tak tahu la macam mana aku boleh pakai pashmina macam nieh.
Aku duk maen belit belit depan cermin alih alih jadi sebegini ghupa.
Hajatnya nak pergi kenduri kawen, duk tunggu abah balek.
Last-last tak jadi pergi. Letih aku meghoyan depan cermin (T.T)
Sebal sungguh. *hengus berjurai*

Masa nak pergi jalan-jalan.
Macam biasa pakai headband. Hewhew.

Aku tak pakai inner-neck. Aku pakai shawl segi tiga kat dalam tueh. Kat luar pakai pashmina.
Yang nieh aku tak pakai headband pun just guna kerongsang bunga warna merah dekat tepi
(tak nampak sangat bunga sebab snap picture sendirian berhad)
(T.T)

Gambar pertama kali dalam seumur hidup aku nak try pakai pashmina.
Belit suka hati cap ayam sahaja.
*kroh kroh kroh*
-..-'

Tuliskan inspirasi pemakaian tersebut dari siapa.

Macam mana nak jawab soklan nieh ya? *garu-garu ketiak* Erk ekceli aku suka tengok tutorial dekat youtube. Yang paling aku suka tengok of course la video tuto Ayun Ayunar yang kreatif nak mamp tueh. Aku kagum dengan dia. Idea dia belit shawl memang unik and laen daripada yang laen. Berdarah hedung aku dibuatnya.

 Aku pun ada juga tengok video tutorial Hana Tajima dan banyakkk lagi video tutorial dibuat oleh para gadis comelssss kat luar sana. Tapi yang aku pasti aku lebih prefer belit selendang ikut suka hati aku sendiri.
Rasanya lagi seronok dan memberi kepuasan maksima bila aku dapat cuba sesuatu yang baru.

Aku tak stick dengan satu gaya shawl sahaja. Aku amat lah suka buat eksperimen sendiri dalam pemakaian selendang nieh. Nak pakai selendang ikut gaya orang lain boleh tapi sesuai ke dengan bentuk muka kita, selesa ke kita pakai?

Bila orang lain pakai nampak cantik, tak semestinya kita pakai cantik jugak kan sayang? Uhukkk (T.T)
Kadang, aku mix and mitch suka hati rembat je yang mana ada dekat almari. Kadang bila aku try satu cara tueh, then bila orang suruh ajar macam mana nak pakai aku dah lupa sebab idea tueh datang secara spontan bila aku mengadap cermin. Hewhewhew.

Jadi siapa yang bagi inspirasi dekat aku dalam pemakaian selendang? Aku pun tak tahu. Dulu memang la rajen tengok video tutorial tapi tak ada pun yang betul-betul aku ikut. Sebab aku jenis pelupa. Time tenggok tueh faham la lepas tueh harommm aku nak ingat. (T.T)

Aku lebih suka gunakan imaginasi aku sendiri dalam pemakaian selendang nieh. Aku cuba variasikan mengikut kehendak aku sendiri dan sesuaikannya mengikut  mood aku and jadikan semua orang sebagai inspirasi.

Erk boleh tak jawab macam tueh? Kui kui kui.

(T______________T)


Nak tagged dekat si comel lote kat bawah


Sekian, terima kasih.

p/s : minta maaf banyak banyak gambo beriban-riban aku letak. Pengsan orang tengok (T.T) 


3 comments:

  1. Thanks dear coz juin :) wah, suke pkai shawl tol ni. hehe ;)

    ReplyDelete
  2. Leen : thanks to you too dear! :D

    ReplyDelete
  3. : wahhh kretip nye kamuuu pakai shawl ;)

    ReplyDelete

awak penat-penat baca tak nak bagi sepatah dua kata ke? ^__^ *terima kasih*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...